woensdag 23 november 2011

Balans zien te vinden

Een vrije dag vandaag......
Ik start de dag rustig met een bak koffie



De eerste drie weken werken is achter de rug en met de dag vind ik het steeds leuker vinden. Alle dingen die moeten gebeuren begin ik steeds meer onder de knie te krijgen, leuke collega's en thuis loopt het eigenlijk ook wel op rolletjes

Wanneer ik vrij ben moet er natuurlijk nog wel het één en ander in het huishouden gedaan worden. Maar omdat ik op wisselende tijden werk en vrij ben moet ik een juiste balans zien te vinden in mijn vrije tijd.....Tijd voor mezelf is eigenlijk ook heel belangrijk en die gun ik mezelf niet even altijd :-(
De laatste tijd kom ik dus weinig aan quilten toe, af en toe lees ik nog wel blogs maar het reageren op...schiet er nog wel eens bij in :-(
Dus mocht je denken....He waar is die Terts nou? Ik lees wel maar ben iets minder actief met reageren.

Vandaag dan toch een stukje huishouden doen en vanmiddag "quality time" met dochterlief, ook niet geheel onbelangrijk ;-)
Morgen GA ik hobbiën ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 10 november 2011

Bless my Home

Sinds ik me weer in het werkritme begeef, heeft "thuis komen" een nog waardevoller begrip gekregen.
Niets is fijner om thuis te komen waar een blije kind en man op je zitten te wachten. Uitgebreid wordt er gedag gezegd, geknuffeld en moeten de hondjes eventjes geaaid worden.
Hoewel mijn leven een stuk drukker is geworden lijkt het erop alsof ik meer van het leven geniet. Vrije tijd is kostbaarder geworden en juist daarom besteed ik die tijd zorgvuldig.

De stofzuiger wordt snel door het huis gehaald, gauw nog eventjes de badkamer een sopbeurtje geven, maar daarna mag ik ook even een genietmomentje voor mezelf. Eerlijk verdiend toch ;-)

Hoe toepasselijk is het dan om bezig te zijn met "Bless This Home".
Afgelopen september is deze bom begonnen bij Atelier Hartendief, maar tot op heden was ik er nog niet mee gestart.
Maar nu eindelijk heb ik het stukje land erbij gepakt.
De boom is geplant....en zie de blaadjes beginnen al te groeien.



Vanmiddag is de bouw begonnen van het huisje en er is stevig doorgewerkt!



Het dak is er zelfs op gekomen! Nu is het nog even wachten op de deuren en ramen.....maar er wordt gewerkt kan ik je vertellen.

Dit huis staat!




Hoe toepasselijk is dit project?
"Bless My Home"......
Lieve Groetjes
Tertia

maandag 7 november 2011

Wezepse Heide

Het was lang geleden dat we een geocache hebben gedaan. Maar gisteren kwam het er eindelijk weer eens van.
Het is zo lekker in de natuur te wandelen en waarom dan niet op zoek naar een schat (de "cache")

Deze keer wilde we in de buurt lekker wandelen en zo kwamen we op de Wezepse Heide terecht.
De hondjes konden zich heerlijk uitleven.





Ook lopen op dit prachtig stukje natuurgebied Schotse Hooglanders. Zo kan het dus zijn dat wanneer je even aan het uitrusten bent, er opeens een kudde voorbij komt lopen.






De foto's zijn "helaas" van smartphone kwaliteit, dus misschien niet even al te scherp en duidelijk. Maar dit moest ik jullie gewoon even laten zien.
In het voorjaar,wanneer de heide in bloei staat, zal het wellicht nog veel mooier zijn. De moeite waard om op een zondagmiddag even heerlijk een wandelingetje te maken!
De Wezepse Heide ligt vlakbij Zwolle.

Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 5 november 2011

Het is klosjeszaterdag

Mijn allereerste werkweek zit erop. Het was spannend, het was leuk, het was en is een hele nieuwe uitdaging voor me. Ik heb veel geleerd deze week, veel nieuwe indrukken opgedaan. En wat voelde ik me moe na zo'n spannende werkdag.
's Avonds kon ik geen pap meer zeggen. Dus die heb ik een beetje hangend op de bank doorgebracht.
Maar.....tot mijn eigen grote verbazing, heb ik mijn rustmomentje gevonden in het maken van klosjes. Elke dag na het harde werken, kwam ik heerlijk tot rust met de blauwe rakkers




Met als gevolg dat er weer een aantal bijgekomen zijn!
De teller staat op 58 stuks....ben er nog lange niet, maar ik denk dat ik binnenkort de eerste klosjes aan elkaar kan gaan zetten.



Fijn weekend iedereen!
Lieve Groetjes
Tertia