maandag 6 februari 2017

Weekmenu #6



Onze weekmenu van afgelopen week wordt het weekmenu van deze week op de blog.
Met dit keer maar liefst 2 nieuwe recepten!

Weekmenu #6

Maandag: Stamppot boerenkool met spekjes en een rookworst.

Dinsdag: Kliekjes...Lekker makkelijk, in de diepvries had ik nog verschillende "leftovers" Even opwarmen in een pannetje, magnetron of oven. 

Woensdag: Spaghetti met spinazie. Dit recept staat met enige regelmaat op tafel, maar het recept heb ik gek genoeg nog nooit gedeeld op mijn blog. Eenvoudig en snel te maken, perfect wanneer je een drukke werkdag hebt gehad en geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Het recept voor 3 a 4 personen.
1 pak diepvries spinazie (Aldi 750 gram)
duopak spekreepjes
Spaghetti
2 teentjes knoflook
Een stuk Parmezaans kaas (van de Aldi) grof geraspt.

Kook de spaghetti volgens aanwijzing op het pak, gaar.
Bak intussen de spekjes in een koekenpan uit. Voeg  de uitgeperste knoflooktenen erbij en bak eventjes met het spek mee.
Voeg de bevroren diepvries spinazie bij de spekjes en knoflook, laat zachtjes ontdooien en doorwarmen. 
Wanneer de spaghetti klaar is, afgieten en bij de spinazie toevoegen. Goed husselen.
Serveer de spaghetti op een bord met de grof geraspte Parmezaanse kaas erover.

Donderdag: Friet (uit de Airfryer) en een snack.

Vrijdag: Stroganoff-pannetje met gehakballetjes,  met krieltjes uit de oven.
Klik HIER voor het recept van het Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes.
Klik HIER voor het recept van de krieltjes uit de oven.

Zaterdag: Broodje warm vlees met pindasaus.

Voor 4 personen:
1 eetl. boter
1 varkensrollade (van ongeveer 500gram)
3-4 eetl. ketjap manis
1 eetl. olie
2 teentjes knoflook, geperst
1cm verse gemberwortel
4-5 eetl. pindakaas met stukjes noot
1theel sambal
2 eetl citroensap
2 eetl kokosmelk
4 (afbak)pistoletjes
4 eetl atjar
Eventueel seroendeng

Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetl. water bij en laat afgedekt in circa 30-45 min. gaar sudderen. Schakel het gas uit en laat de rollade circa 15 min. rusten in de jus.
Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 min.
Voeg de pindakaas, de rest van de ketjap, sambal, citroensap, kokosmelk en 5 eetl. water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Snijd de rollade in plakjes.
Bak intussen de pistoletjes in de oven af en snijd ze open.
Beleg ze met de plakken vlees, Schep er pindasaus, de atjar en eventueel naar smaak de seroendeng over. Eet smakelijk!

Zondag: Wraps....zelfgemaakte, de allerlekkerste die er bestaat!
Klik HIER voor het recept.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk ook of je een recept gaat maken.
Laat me gerust weten als je iets hebt gemaakt ;-) 

Lieve Groetjes
Tertia


3 opmerkingen:

  1. Weer heel gevarieerd. Bij de spaghetti met spinazie kun je de spekreepjes ook vervangen door hamblokjes. Smaakt ook lekker. De wraps ga ik zeker eens proberen.

    Fijne week, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm broodje warm vlees klinkt goed! Ik eet alleen geen varkensvlees maar met kip zal het vast ook heel lekker zijn. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je verwent ons wel met elke week van die lekkere recepten.. De spaghetti ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!