Pagina's

dinsdag 20 mei 2014

Heksenkaas

Wij smullen altijd van heksenkaas.
Een heerlijke dipsaus die het lekkerst op een vers afgebakken stokbroodjes smaakt.

Nu kwam ik enkele weken geleden een zelf maak recept tegen
 op de website  "Lekker en Simpel"
Toch wel een van mijn favoriete broninspiratie als het om recepten gaat.

Afgelopen weekend maakte ik dit vanwege het feit dat de allerlaatste aflevering Flikken Maastricht van dit seizoen op t.v. was. 
(niet dat perse een reden nodig is om heksenkaas te maken hoor ;-) )




Benodigdheden voor een flinke bakje heksenkaas:

1/4 prei, maar ik gebruikte hiervoor bosuitjes in de plaats
1 bakje kruiden roomkaas (van de Aldi)
takje peterselie
3 theelepeltjes mayonaise
scheutje citroensap (ongeveer een halve citroen)
1 theelepel suiker
bieslook


Snijd de prei of bosuitjes in kleine stukjes. 
Doe de roomkaas, peterselie, prei of bosui, suiker, mayonaise, citroensap en een klein beetje (gedroogde) bieslook in een mengbeker (van de staafmixer) of keukenmachine.
Even goed mengen totdat de prei of bosuitjes goed vermaalt is.

En klaar is je heksenkaas.
Zo lekker op stokbrood of dippen met van die kleine dipstokjes.

Vanaf heden geen kant-en-klaar-gekochte bakje heksenkaas meer, maar zelfgemaakte.
Vééééél lekkerder!!


Lieve Groetjes
Tertia

17 opmerkingen:

  1. Alles wat je zelf maakt smaakt veel lekkerder, komt door de volgende ingrediënten.... Liefde, passie en aandacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een lekkerrrrr recept dank je wel hoor ga het proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee om het zelf te maken. Ik vind heksenkaas erg lekker, maar te duur om alleen om die reden te kopen. Ik ga dit recept zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je het zelf maakt kun je het aanpassen aan je eigen smaak (bij ons gaat vrijwel overal knoflook door) en doordat het je moeite heeft gekost smaakt het lekkerder. Leuk recept, ik ken heksenkaas nog niet maar ik denk dat het heel leuk is als borrelhapje op m'n verjaardagsfeest over 6 weken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik werkelijk nooit eerder van heksenkaas gehoord. Reden te meer om jouw recept uit te gaan proberen. Dank voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi, ik kende het ook niet, maar ga het zeker uitproberen! Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt lekker,ik ga het uit proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ga het zeker ook maken, vind het heerlijk,allen in de supermarkt komen er zoveel toevoegingen bij, en ik ben een beetje antie toevoegingen .
    Bedankt voor het delen. Groeten Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit moet ik zeker een keertje uit proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh ik ben dol op heksenkaas, ga het zeker proberen, dank je voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat recept ga ik eens proberen, heksenkaas is erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nou dat ga ik zeker een keer proberen. Ik kreeg bij de kaasboer eens een bakje heksenkaas met olijfjes om uit te proberen. Dat vond ik ook erg lekker, maar ja dan moet je wel van olijven houden natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dankjewel voor je recept ...Wij zijn ook liefhebbers :-)...dus dit maak ik zeker ook ! Even iets goedkoper ....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. oooh dat is zo lekker. Ik ben gek op heksenkaas en ga het zeker een keer proberen om het zelf te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  15. het is echt een heel goed recept en als je het hebt gemaakt gegarandeerd dat er dan gevraagd wordt van "hoe kom jij hieraan, wat is dit? "maar beste mensen zelfs gisteren heb ik hier nog goed mee geschoten want had het op de koffie/theetafel neergezet met de favoriete chip Buggles en die dippen, nou je weet niet wat je overkomt. Veel plezier ermee

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ook toevallig, afgelopen week op zeer dringend aanraden van me buuf bij de kaasboer heksenkaas gehaald. Werd zeer welkom geheten door mijn man ( en mezelf). Maar zelf maken is nog lekkerder, dus mijn dank voor je recept!!!!! Groetjes Sannie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heksenkaas kun je ook heerlijk dippen met komkommer. Ik ga je recept uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!