maandag 12 maart 2012

Stop de blog of....??

Tja een blogdip hebben we allemaal wel eens. Ikke ook nu??
Ik weet het niet. De tijd ontbreekt me gewoon om te lezen en te bloggen.
Dus de vraag is stoppen of.....even niet bloggen gewoon :-(
Tot....?


Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 3 maart 2012

Hiervoor hoef je niet naar een restaurant

Gisteren aten wij gekruide krieltjes uit de oven met een houthakkerssteak, salade, eigen gemaakte appelmoes en voor bij de koffie: appelkaneelrozijnenkoeken, natuurlijk ook zelf gemaakt.

En moeilijk is het niet, zelfs jij kan dit bereiden!!

Ik haalde een kilo krieltjes (2x pondjeszak) met het schilletje er nog omheen. Deze heb ik gewassen en van eventuele "pitjes" ontdaan.
Van 2 eetl. olie, 1theel. paprikapoeder, 1eetl. fijn gesneden peterselie, grofzeezout en een beetje peper maakte ik een mengsel.
Hiermee heb ik de aardappeltjes gemengd en op een bakplaat gedaan. Dit ging 40-45min in de oven op 200graden C Halverwege een keertje de aardappeltjes omkeren/schudden.

Qua vlees neem je wat je lekker vind. Ik bakte een houthakkerssteak erbij, gewoon gekocht bij de Lidl (was een keertje in de aanbieding) Maar je kan natuurlijk ook voor een schnitzel gaan of shoarmavlees (desnoods ook zelfgemaakt)

De salade die ik meestal maak is vrij eenvoudig, deze keer had ik een zakje gemengde veldbladsla (lekker makkelijk, maar het kan ook met ijsbergsla, 2 tomaatjes in partjes snijden, één derde komkommer schillen, overdwars door midden snijden en dan in plakjes. Dit mengen met de sla, erover 2 eetlepels fetakaas (uit een potje ook weer van de Lidl of Aldi) De dressing (thousands ilands) komt gewoon uit een flesje en iedereen doet naar wens hoeveel hij/zij wil.
Uiteraard kan je natuurlijk je eigen favoriete sla recept gebruiken!!

Voor de kleine smurf had ik er nog appelmoes bij. Zelfgemaakte appelmoes natuurlijk, deze maak ik in een enorme hoeveelheid en vries deze in porties in.
Zie HIER voor mijn recept.

Voor bij de koffie had ik iets lekkers gemaakt. Officieel heet het "Kaneelrolletjestaart met rozijnen" maar ik voegde er nog één appeltje aan toe.



Dit heb je ervoor nodig:
500gr. mix voor witbrood
125ml. lauw water
125ml. (volle) melk (ik gebruikte halfvol en dat ging ook goed)
200gr. boter, zacht (ik gebruikte échte roomboter)
1 ei
125 gr. bruine basterdsuiker
2 theel. kaneelpoeder
125gr. (blanke) rozijnen (ik had de donkere in de kast liggen, ging ook prima)
Eventueel 1 appel in zeer kleine stukjes
bloem om te bestuiven
75gr. kristalsuiker

springvorm of ovenvaste schaal met een hoge rand, doorsnede 24 cm.
verhoudfolie

Bereid het deeg met water, melk en 50gr. boter en 1ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg na het kneden 15 minuten afgedekt rusten. Meng voor de vulling bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en rozijnen. En het appeltje als je dat wilt!

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 30x50 cm. Leg de lange kant aan de voorzijde. Bestrijk de deeglap met 75gr. boter. Verdeel het suiker-kaneel-rozijnen-appelmengsel erover maar laat de onderste rand 3 cm. vrij. Rol het deeg in 12 gelijke delen. Bestrijk de bakvorm royaal met 50 gr. boter en strooi de kristalsuiker over. Zet de deegrolletjes rechtop naast elkaar in de bakvorm. Laat ze afgedekt met verhoudfolie 30 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de taart als deze nog warm is met de rest van de boter. Haal de taart warm uit de vorm en eet hem lauwwarm. (koud is ook lekker hoor)

Dit recept komt uit de "Boodschappen" van november 2011


Restaurantwaardig??.....wij vinden van wel

Lieve Groetjes
Tertia