vrijdag 25 februari 2011

"mama Robijntje heeft ook kleertjes nodig"

Vorige week kreeg je bij twee wasverzachters een knuffelbeertje. Die werd ingepikt door dochterlief ;-) maar als snel kwam de vraag.
"mama, Robijntje heeft ook kleertjes nodig, wil jij dat maken"

Deze kans liet ik mij niet voorbij gaan. Want nu moet ik je even vertellen dat mijn dochter totaal niks met handwerken heeft (dat doet mama toch)
Mijn antwoord was dan ook "ga maar zelf eens wat maken"
OKEE...............

En zo zaten wij, gisteren saampjes achter de naaimachine




De speldjes waren wel eng en als je te hard gas geeft gaat de machine hééééééél hard, maar al bij al deed mijn meiske het ontzettend netjes.
Robijntje zit er weer k(l)eurig bij




Niet slecht he voor een eerste naaiwerkje.
Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 24 februari 2011

In liefdevolle herinnering Dennis* 24-02-2000/*26-02-2000

11 jaar geleden alweer......

Deze dagen blijven altijd een gedachtenplekje hebben voor onze Dennis* en natuurlijk ook voor Sharon*
De intense pijn en verdriet is over gegaan in een dierbare herinnering waar ik, sinds enkele jaren met een grote glimlach en een trots gevoel aan terug kan denken.

"Alles waar je echt van houdt,
zal je warmte blijven geven
ook al is het niet gebleven of
geworden wat je wilde
het blijft altijd een deel van jou
en een stukje van je leven"


Lieve Groetjes
Trotse mama van Kimberley, Dennis* en Sharon*

maandag 21 februari 2011

Teveel

Wat een overweldigende, lieve reacties heb ik gekregen op mijn samplerblokjes. Ik vroeg om kritiek hahaha maar kreeg alleen maar positieve woorden te zien. Dat maakt mij wel een beetje verlegen, maar daarnaast glim ik ook wel van trots hoor! Ik weet van mezelf dat ik behoorlijk perfectionistisch kan zijn en zelf zie ik heus wel de "foutjes" maar ach...daarvoor mag het ook een samplerquilt worden.

De Dutch Rose vorderd gestaag, ik ben geen snelle werker zoals jullie misschien al weten.
Ik beken waarom.....Ik wil en doe TEveel

Niet alleen quilten vind ik leuk, maar ik mag ook graag een boekje lezen. Het Geheim van de quilters is uit.....Nu ligt de serie van ShopAholic te wachten. De eerste twee delen had ik al eens gelezen en nu ben ik begonnen in Shopaholic! zegt ja......

En nu hebben "we" sinds dit weekend een nieuwe hobby erbij.
Geocaching

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.
Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.


Enige tijd geleden las ik hierover en ik zocht een mooie bezigheid voor het hele gezin in de natuur en met bewegen. Wandelen doen we graag maar als je 10x door het zelfde stukje bos hebt gelopen heb je de omgeving daar ook wel gezien. Daarnaast zitten we zomers altijd maar op de camping te zitten zonder enige actieve beweging en met het geocaching wil ik daar verandering in brengen. Een maand geleden heeft iemand ons kennis laten maken met geocaching en dat was super leuk!! We hebben nu zelf een gps-apparaat gekocht en gisteren hebben we onze eerste eigen cache gelopen en gevonden! Ja dit is echt een ding voor ons en vanaf heden zullen we met regelmaat lekker gaan wandelen en geocachen ;-)

Je snapt dus dat ik het quilten nu moet delen met alle andere leuke dingen :-)

Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 15 februari 2011

Ik heb de draad weer opgepakt.

Zowel letterlijk als figuurlijk.
Ik ben weer aan het patchen :-))!
Heerlijk om "redelijk" goed te kunnen zien. Het wennen aan mijn bril heeft zijn tijd nodig (en ikke geduld) maar met de nieuwe glazen zie ik alles toch wel beter.
"A Kittens Tale" heb ik in de kast opgeborgen. Stitchen is iets meer getuur en ik ben er nu ook even helemaal klaar mee.
Het kriebelde namelijk om weer bezig te gaan met mijn sampler, dus ik geef gewoon gehoor aan wat ik het liefste nu wil doen.
Dit jaar wil ik deze quilt zo gráág af hebben.

Naald en draad zijn weer opgepakt en momenteel ben ik bezig met de "Dutch Rose"


Hieronder zal ik foto's neerzetten van mijn gemaakte blokken tot nu toe. Houdt je maar vast en kijk er gerust kritisch naar. Van opmerkingen, andere ideetjes leer ik alleen maar. Niet dat ik de blokken nu zal gaan veranderen maar ik neem alle info wel mee voor een volgend quilt. Klik gerust op de foto voor de grotere versie.

Blok 1 "Card Trick"


Blok 2 "Hope of Hartford"


Blok 3 "Kaleidoscope"


Blok 4 "Storm at Sea"


Blok 5 "Goose Track"


Blok 6 "Twisting Star"


Blok 7 "Chains"

Blok 8 "Star Bound" (met deze heb ik verschrikkelijk zitten stoeien)


Blok 9 "Lovers Knot"


Blok 10 "Dutch Rose" Daar ben ik nu mee bezig.

Blok 11 "Little Giant"


Blok 12 "Blazing Star"


Blok 13 "Baskets"
Blok 14 "Log Cabin Variation"
Blok 15 "Drunkard's Path"

Na de "Dutch Rose" heb ik nog 3 blokken te maken en dan kan ik bezig gaan met de "tussen randen" (sashings dus) en een mooie rand er om heen. Ik heb nog geen idee hoe ik die ga maken, maar tegen die tijd heb ik vast wel inspiratie ;-)

Nou wat vinden jullie ervan.....eerlijk zeggen!!! (en spaar me niet)

Lieve Groetjes
Tertia

zaterdag 12 februari 2011

Heartswap

Vandaag lag er een dikke envelop op tafel toen ik thuis kwam van de hondjes uit laten.
Oooh spannend zo'n dikke envelop, wat zal erin zitten????
Ik heb hem natuurlijk open gemaakt want zoiets kan ik niet laten liggen hoor.
En weet je wat erin zat........?

Een super lief hartje, van de heartswap.
Maar helaas (pindakaas) jullie mogen het pas 1 maart zien.
En hoe toevallig wil het zijn dat ik vandaag het laatste steekje aan mijn hartje heb gezet. Ik vind 'm zelf ontzettend mooi geworden, haast zonde om weg te geven. Maarja het hartje dat ik heb gekregen is ook erg mooi, heel anders dan de mijne, maar dat is juist het leuk van zo'n swap. Nog snel eventjes foto's maken en dan kan het hartje gepost worden. Ik hoop dat degene die 'm ontvangt hem ook zo mooi vind.

Nou ondertussen ben ik appelmoes aan het maken. Ik heb gisteren 5 kilo appels bij de appelboer gekocht. Al jaren zit, net buiten ons dorp, een appelboer waar je vrijdags en zaterdags appels&peren kan kopen. Nog nooit gedaan eigenlijk, maar vanaf heden zal ik mijn appels voortaan daar gaan halen. Puur, lekker en niet duur ;-)

En dan ben ik alweer mijn 3e boek van Jennifer Chiaverini aan het lezen



Als je eenmaal deze boeken aan het lezen bent, zit je dr helemaal in en moet het boek gewoon uitgelezen worden. Nu ik zelf ook aan het quilten ben hebben deze boeken extra dimensie gekregen.
Dus als je het niet erg vind, ga ik lekker op de bank met een kopje thee én een chocolaatje verder lezen ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

vrijdag 11 februari 2011

Update.....

Allereerst wil iedereen even bedanken voor de liefste berichtjes/reakties op mijn "brillenleed" Zonder al te dramatisch willen zijn is het toch een handicap en dan is het fijn dat er begrip is.
Hopelijk is het brillenleed gauw opgelost. Zonet stond de brillenman voor de deur, hij kwam even mijn bril brengen, die was klaar! Ik heb 'm natuurlijk gelijk opgezet, tis weer even wennen maar ik zie nu al stukken beter. Ik denk dat ik er morgen nog meer over kan zeggen, maar mijn gevoel zegt nu wel dat het goed gaat komen ;-)

Afgelopen dagen/weken heb ik niet stil gezeten. Ik heb opruiming in mijn hobby kamertje gehouden. Oude knipmodes uitgezocht, lappen opgeruimd en door geven aan iemand die ze kan gebruiken. Poppen te koop gezet op MP. Heerlijk is dat om even ruimte te creëren met spullen waarmee je toch niks meer doet.
Dat geeft ook ruimte in mijn hoofd en zo heb ik van de week na lange tijd weer eens achter de borduurmachine gezeten.
Voor iemand heb ik een hartje gemaakt, als bedankje voor iets, hopelijk dat het vandaag bij haar is aangekomen.




Dit gaf mij gelijk de nodige inspiratie voor de hartenswap, helaas kan ik daar nog geen resultaat van laten zien. Rond 1 maart mag je daarvoor terug komen ;-)

En zo kreeg ik gisteren van Jolanda een award!!




Ik voel me wel een beetje "vereerd" Toch leuk om te weten dat je blog gelezen wordt, want daar doe je het toch ook wel een klein beetje voor. Mensen laten meegenieten van wat je maakt, meemaakt en beleeft.

Deze award mag ik doorgeven.
*Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de Award heeft gegeven
*Geef vervolgens de Award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs
*Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.
*En het is de bedoeling dat er vooral aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo bekende blogs

Nu wil ik ietwat van dit laatste "regeltje" afwijken door 3 mensen een award te geven die ik waardeer of die iets speciaals voor mij betekenen.

Om te beginnen is dat ELS
Els is iemand die ik via een mailinglijst heb leren "kennen" Tijdes een meeting liet zij een quiltje zien waarop ik helemaal verliefd ben geworden. Dit was mijn eerste contact met quilten. Uiteindelijk heeft het nog een paar jaar geduurd voordat ik écht ben begonnen met quilten, maar Els heeft toch zeker de eerste aanzet gegeven!

De tweede award geef ik aan HANNIE
Hannie "ken" ik ook via een mailinglijst en zij is werkelijk waar een 1000-poot op handwerkgebied. Niets is te gek of Hannie maakt het wel. Ze is voor mij een grote inspiratiebron en ik wou dat ik zulke mooie dingen kan maken. Daarom verdiend zij ook een award.

En de laatste is voor MASCHA
Sinds ik weer actiever aan het bloggen ben lees ik ook meer blogs. Zo ook die van Mascha en Mascha heeft naast haar blog ook een eigen webwinkeltje Ondanks dat ik nog nooit wat bij haar gekocht hebt, maakt en ontwerpt ze ontzettend schattige patroontjes van o.a. miniquiltjes en speldenkussentjes. Ik vind dat ze een kreatieve geest heeft en stiekem benijd ik haar;-) Dat bestellen van een speldenkussen komt nog hoor Mascha!
Maar hierbij je award!

Ik wil iedereen een heel fijn weekend wensen.
Lieve Groetjes
Tertia

zondag 6 februari 2011

Uilenkussen

Helaas kan ik jullie niets nieuws laten zien....simpel weg omdat ik de laatste 2 weken eigenlijk bijna niks heb "gedaan" op quiltgebied. Stitchen gaat helemaal niet....ik zie het gewoon niet :-(

Gelukkig gaat daar van de week (hopelijk) verbetering in komen. Mijn ogen zijn weer nagemeten en mijn sterkte en cylinder was dusdanig veranderd dat er nieuwe glazen in gaan komen. Ik hoop snel mijn nieuwe bril mét nieuwe glazen te kunnen ophalen en dan ga ik de wereld zekers beter zien.
Maargoed tot die tijd moet ik het nog even met mn oude brilletje doen en geduld hebben.

Beetje bij beetje heb ik ietwat kunnen patchen, een paar klosjes en een paar molentjes voor mijn Kittens Tale, maargoed niet genoeg om dat te laten zien.

Dus wil ik jullie mijn gemaakte kussentje laten zien dat ik op de basiscursus heb moeten maken.




Deze ligt als pronkstuk bij ons op de bank.
De supergrote patchblokken en een beetje doorgequilt, dit alles om de technieken te oefenen.
De uiltjes zijn van mijn "eigen" inbreng. Gemaakt met de borduurmachine.
Even een close-upje.....




Best wel schattig he, die uilenkussen :-)

Lieve Groetjes
Tertia

vrijdag 4 februari 2011

WIE kan ik nog blij maken met.........

Oude knipmodes????
Tegen verzendkosten en eventueel een leuk "bedankje" (zelfmaak of een quiltlapje) zou ik erg leuk vinden. Nouja hoeft niet persé....Bij het oud papier doen vind ik gewoon zonde en ik doe er niks meer mee, dus....wie het eerst komt heeft het meeste keus. WEG=WEG

1996; mei
1997; aug, sept, okt, nov,
1998; febr, aug, sept, okt, nov, dec,
1999; jan, apr, mei, juli, sept,
2000; jan, febr, mrt, apr, mei, juni, juli, okt, nov,
2001; jan, mrt, apr, mei, juni, juli, aug, okt, nov, dec,
2002; Compleet jaar
2003; Compleet jaar
2004; Jan t/m juli

Knippie carnaval 1x
2x sabrina mode (jaartal kan ik niet zo gauw vinden)
2x diana mode (jaartal kan ik niet zo gauw vinden)

Ik reageer alleen op mail waarin je duidelijk vermeld welke exemplaren je wilt hebben.

MAIL MIJ

Lieve Groetjes
Tertia

donderdag 3 februari 2011

"Friends make your days twinkle"

Blij verrast was ik een paar dagen geleden toen ik de blog van Gerda las. Gerda blogt al bijna 2 jaar en degene die bij haar de 1000ste reaktie gaf kreeg een aardigheidje van haar.

Nou ben ik zo'n iemand die eigenlijk nooit wat wint. Maarja ik lees blogs en ik weet hoe fijn reakties op berichtjes zijn. Want laten we eerlijk wezen....zonder lezers en zonder reakties is bloggen toch minder fijn.
Goh en laat ik nou de 1000ste reaktie hebben gegeven!
Wat leuk, wat leuk, wat leuk.

En vandaag bracht de postbode het "aardigheidje"
Een grote envelop gevuld met heerlijke olie-lavendel-geurstokjes, lavendelservetjes (das fijn want met kerst waren mijn laatste servetten op gegaan) en een kei gaaf quilt magazine met te gekke patronen. Ik heb al een paar smakelijke quilts gezien die in aanmerken komen om te willen maken (nu de tijd nog....)
Aan de envelop zat nog een hele lieve lint met de tekst "friends make your days twinkle"







Nou Gerda....dat klopt wel, wat ben ik blij met dit lieve gebaar, dus nogmaals DANK JE WEL!!
Jou wens ik nog vele leuke blogjaren en zoals ik al schreef. Ik blijf je komen lezen hoor, ook al had ik niet de 1000ste reaktie gegeven ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

dinsdag 1 februari 2011

Round Robin, eerste verzending

Hallo deelnemers van de RR (en lezers van mijn blog),




Wat leuk dat jullie mijn blok verder mooi gaan maken.
Zoals je ziet heb ik een hart (machinaal)geborduurd. Ik hou van hartjes en roosjes en dit vind ik een onwijs mooi patroon, dus daarom staat 'tie in mijn middenblok
Eenvoudig maar straks met jullie randen er omheen zal het een mooie quiltje gaan worden.
Aubergine, roze, paars zijn de favoriete kleuren van mij. Stofjes met bloemen/roosjesprintjes vind ik te gek en versiersels als kantjes, bandjes, roosjes, kraaltjes vind ik helemaal leuk. Maar ik kan slechts aangeven wat ik leuk vind. Het enige dat ik vraag is om je eigen creativiteit in de randen te maken. Ik vind het leuk dat het "ons" quiltje gaat worden.
Dus ik zou zeggen....ga maar lekker los en maak er iets moois en een stukje eigen van. Succes!!!


Lieve Groetjes
Tertia