donderdag 21 oktober 2010

Kleurige ovenratatouille met vleesreepjes

Donderdag is boodschappendag en dus weer een nieuwe weekmenu (zie hiernaast)
Afgelopen dinsdag aten we deze ovenratatouille, een probeerrecept die in herhaling mag, goedgekeurd dus

Dit heb je nodig voor 4 personen:

*3eetl. olijfolie
*350 gr varkensvleesreepjes naturel
*1 zak 3-kleuren paprika in stukjes gesneden
*1 aubergine in stukjes gesneden
*4 vleestomaten in stukjes gesneden
*1 eetl provenciaalse kruiden. (ik heb een kruidenmixzakje van verstegen gekocht, voor karbonades, provenciaals)
*zout en peper
*75gr verse roomkoos met kruiden
*2 zaken a 450gr diepvries aardappelschijfjes
extra: grote ovenschaal.



Oven voorverwarmen op 200grC
In een wok olie verhitten en hierin vlees en stukjes paprika 5 min. roerbakken. Aubgerine, tomaten, provencaalse kruiden, naar smaak zout en peper toevoegen en 5 min. roerbakken.
Ratatouillemengsel in de ovenvaste schaal scheppen. Roomkaas erover verdelen. De nog bevroren aardappelschijfjes er dakpansgewijs op leggen zodat alles goed bedekt is.
Schaal in de oven zetten en de ratatouille in 25-30 min. bruin en gaar laten worden.


Echt super lekker!! Eventueel serveren met een salade

Lieve Groetjes
Tertia


(uit Jumbo Magazine, oktober 2010)

1 opmerking:

  1. Hoi Tertia,

    Jij ook van harte gefeliciteerd! En inderdaad we zijn een tweeling, want ik ben ook van het bouwjaar 1974. Wat grappig!
    Ik wens je een fijne dag, met heel veel kadootjes, en gezellige familie en vrienden. En natuurlijk nog vele gezonde jaren gewenst.

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!